אחד מהפילוסופים הבכירים בעולם של בינה מלאכותית טוען שכמה צ'אטבוטים עשויים להפגין הבזקים של תחושה - אבל זה לא בהכרח אומר מה שאתם חושבים שזה אומר.
בראיון ל"The New York Times" , אמר Nick Bostrom פרופסור ב Oxford University , כי במקום לראות את המושג תחושה כ-הכל או כלום, הוא חושב עליו במונחים של תארים, וכאשר המסגרת הזו מיושמת על העולם המתקדם במהירות. של AI, דברים מתחילים להיראות אחרת.
"אני די מוכן לייחס כמויות קטנות מאוד של תואר למגוון רחב של מערכות, כולל מערכות חיות", אמר Bostrom , מנהל המכון לעתיד האנושות של Oxford , ל- NYT . "אם אתה מודה שזה לא משהו של הכל או כלום, אז זה לא כל כך דרמטי לומר שחלק מהעוזרים האלה [AI] עשויים להיות מועמדים לבעלי דרגות מסוימות של חושים."
מקור תמונה: אור מנור , DallE2
ליגת הצדק
אמנם יש הרבה לעג לאלה שהציעו ש-AI עשוי להיות קצת רגיש - כולל גוגלר לשעבר Blake Lemoine I ו Ilya Sutskever של OpenAI - Bostrom אמר שההתעקשות על ההפך לא מסבירה עד כמה הצ'אטבוטים האלה באמת חכמים.
"הייתי אומר שעם דגמי השפה הגדולים האלה, אני גם חושב שזה לא עושה להם צדק להגיד שהם פשוט מחזירים טקסט, הם מציגים הצצות של יצירתיות, תובנה והבנה שהם די מרשימים ועשויים להראות את יסודות ההיגיון".
יתרה מכך, הפילוסוף יליד שוודיה אמר ש-LLMs
"עשויים לפתח בקרוב תפיסה של עצמי כמתמיד לאורך זמן, להרהר ברצונות , לקיים אינטראקציה חברתית וליצור קשרים עם בני אדם".
ואם הבינה המלאכותית תהפוך לחושית יותר , הוא הוסיף, זה יכול לשנות לחלוטין את המשחק.
"אם בינה מלאכותית תראה סימנים של תחושות, סביר להניח שתהיה לה מידה מסוימת של מעמד מוסרי", אמר בוסטרום. "זה אומר שיהיו דרכים מסוימות לטפל בזה שיהיו לא נכונות, בדיוק כמו שזה יהיה לא נכון לבעוט בכלב או שחוקרים רפואיים יבצעו ניתוח בעכבר מבלי להרדים אותו".
למרות שקו ההיגיון הזה מבלבל ולפי חלק מהמתנגדים - מוקדם מדי, חשוב להתחיל לחשוב על הדברים האלה עכשיו. אחרי הכל, אם מישהו שבילה את חייו בלימוד החומר הזה חושב שאנחנו צריכים לקחת את המושג של חוש AI ברצינות, אז אולי כדאי שנקשיב.