top of page

General Discussion

ציבורי·4 חברים

איך הייתה נראית השואה בעידן הרשתות החברתיות? פרויקט דיגיטלי ישראלי מנסה לענות

מה היה קורה אילו בעידן מלחמת העולם השנייה והשואה היו קיימות רשתות חברתיות כמו אינסטגרם?

אושר רווח, מומחה לשחזור חשבונות דיגיטליים בן 30, יוצר פרויקט עוצר נשימה שממחיש את התשובה – באופן שמטלטל ומעורר מחשבה.

פרויקט פרובוקטיבי שפורסם לזכר השואה, מעלה רווח שאלות קשות על מנגנוני תעמולה והשפעתם בעידן הדיגיטלי.

הוא יוצר תרחישים ויזואליים מזעזעים המתארים כיצד היו נראים חשבונות של דמויות מהשואה כמו אדולף היטלר, אנה פרנק ואף היחידות הנאציות, אילו היו פועלים כיום ברשתות.

"אם לרשתות החברתיות היה קיים כוח בזמן המלחמה – הנאצים היו מנצחים בדעת הקהל", אומר רווח.

"המטרה שלי היא להמחיש עד כמה קל להסית ולהשפיע, כשמכונות תעמולה מנצלות את הכוח העצום של הפלטפורמות הדיגיטליות."

בין הפוסטים שיצר, אחד מדמה תמונה אמיתית מבאבי יאר, אתר הטבח ההמוני באוקראינה, שם נרצחו עשרות אלפי יהודים.

בתיאור התמונה נכתב: "אין מה לראות כאן, אנחנו רק משחקים מחבואים עם היהודים".

פוסט אחר מדמה את מרד גטו ורשה כסיקור חד-צדדי: "היהודים תקפו גרמנים ללא סיבה". רווח אף יצר פוסט בשם משרד התעמולה הנאצי שמציג את אנה פרנק כ"מפיצת פייק ניוז" ומעודד דיווח על חשבונה.

לדבריו, ההקבלה לאירועים מה-7 באוקטובר אינה מקרית: "כמו שאז השתיקו עדויות על זוועות, כך גם היום – יש ניסיון שיטתי להשתיק את הקורבנות ולשכתב את המציאות", הוא מדגיש. "אני רואה חובה מוסרית להשתמש בפלטפורמה שלי כדי לעורר מודעות."

הפרויקט, שנכתב באנגלית, מכוון גם לקהל בינלאומי – אך בעיקר "לכל ישראלי ויהודי שמבין את חשיבות הזיכרון ההיסטורי ואת הסכנה שבהתעלמות ממנו", אומר רווח.

למרות שהוא מודע לסיכון שהפרויקט יוסר מהרשתות, הוא עומד מאחוריו: "עיצבתי את הפוסטים מתוך הקפדה על כללי הקהילה של אינסטגרם.

אני מוכן לקחת את הסיכון למען חופש הביטוי שלי ושל כל מי שנאבק על האמת ברשת."

הפעילות של רווח מגיעה מתוך היכרות עמוקה עם מאבקי הסברה ברשת.

לדבריו, "נחסמתי בעצמי וגם עזרתי למשפיענים פרו-ישראלים לשחזר חשבונות – בזמן שפוסטים אלימים ופייק ניוז נגד ישראל נותרו באוויר ללא הפרעה."

"בעידן שבו עיוות ההיסטוריה הפך לוויראלי", הוא מסכם, "המסר שלי פשוט: לא עוד. #NeverAgain זה לא רק סיסמה – זו שליחות דיגיטלית."

https://www.instagram.com/p/DIy_GeooAwT/?img_index=3&igsh=MTFuaGU3ZnVxN2QxaQ==

17 צפיות

מי אנחנו

Share stories, ideas, pictures and more!

חברים

Innovation Social Club

©2023 by Innovation Social Club. Proudly created with Wix.com

bottom of page